Üniversiteli Olma Yolunda İnanmak ve Başarmak

Üniversiteli olma yolunda ilk adım olan YKS sürecinde çeşitli zorluklarla karşılaşacaksın, pes etme düşüncesi ara ara kulağında çınlayacak, aklını karıştıracak. Hedefin uğruna bütün yolları denemeye kalkacaksın. Her geçen gün kendini geliştireceksin, sabredeceksin ve sonunda en büyük başarıyı elde edeceksin.

YKS hazırlık sürecinin kaygı, endişe ve motivasyon kaybına yol açmasına müsaade etmemelisin. Aslında kaygıya kapıldığın anda normal zamanda çalıştığından yaklaşık 1 saat daha fazla ders çalışmalı, 40-50 tane soruyu ders programına eklemelisin. Çünkü, kaygı ve endişeye ders çalışmaya ara verdiğin serbest zamanında kapılıyorsun. Bunun farkında olman gerekiyor. Ne zaman böyle bir hisse kapılırsan, hemen kalem oynatman gerektiğini aklına getirmelisin. Krizi fırsata çevirmen gerektiğinin ve bunu çok iyi başardığının da farkında olmasın.

Tüm süreç boyunca yaptığın planlara sadık kalmalısın. Üç milyona yakın adayla aynı kulvarda olduğunu unutmaman gerekiyor. Evet, arkanda kalan rakiplerin olduğu gibi önünde olan rakiplerin de var. Bu kulvarda bir adım fazla attığında, binlerce kişiyi geride bırakacağın gerçeği de var.

Efsaneler duyacaksın, arkadaşının 14 saat ders çalıştığına, normal zamandan 150 soru daha fazla çözdüğüne şahitlik edecek kulakların. Evet, sen gerekirse günde 8 saat çalışmalı ama bu süreyi etkili ve verimli kullanmalısın. Mevcut ders çalışma tekniğini değiştirmek yerine o tekniği geliştirerek devam etmeli, yeni aksiyon arayışına girmemelisin.

Buraya kadar her şey yolundaysa, şu gerçeği konuşabiliriz. Biz her ne kadar tüm bunları yapıp başarıyı elde edebileceğimize inansak bile dünyadaki gerçekler bizden bağımsızdır. Unutma, hayatta zor elde edilen şeylerin kısa yolu yoktur. Uyguladığın bu stratejiyi daha iyi hale getirip hedefine ulaşmak için her daim verimli çalışıp, başaracağına olan inancını kaybetmeden motivasyonunu yüksek tutmak için çaba göster. Stratejilerini hayallerinle birleştirdiğinde ufukta başarıyı göreceksin.


08 Ocak 2024