YKS İçin Son Taktikler

Sevgili Gençler,

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) az bir süre kaldı. Ülkece zor zamanlardan geçtik ve hepimiz mental olarak çok yıprandık.  Ancak hayat bir şekilde devam ediyor ve sınav geldi çattı. Hedefte olan bölüm/bölümler için son virajdayız artık. Her şeyden önce sınav anına kadar morali yüksek tutmak, sosyal medyaya ara vermek, kendimizi üzecek ve yetersiz hissettirecek durumlardan ve kişilerden uzaklaşmak oldukça önemli.

YKS süreci bizim için uzun ve yorucu bir maraton. Bilmeliyiz ki başarının sırrı son ana kadar disiplinli ve verimli eylemlerden geçiyor. Yarışın son anında pes etmek ya da duraksamak, yarışı kaybetmemize neden olabilir. Son günlerde öğrenilecek bir bilgi ya da çözülecek bir soru bile, hedeflenen bölüm ya da üniversiteye bir adım daha yaklaşmak anlamına gelebilir.

Bu yıl sınava girecek öğrenci sayısının fazla olması ve ikinci dönem AYT konularının sınav müfredatından çıkarılması sebebiyle nasıl çalışmamız gerektiği konusunda kafa karışıklığı olabilir? Peki sınava sayılı günler kala neler yapmalıyız?

Çıkmış soruları çözerek net artırın! 

ÖSYM özellikle Türkçe’de paragraf sorularını kendi tarzında hazırlar ve yayınevlerinin sorularından bile daha faydalıdır. Aynı zamanda problem sorularında da geçmiş yıllarda aynı kalıplarla soru hazırlandığına şahit olduk. Son 5 yılın çıkmış MSÜ ve YKS sorularını çözüp, deneme analizi yaparak da eksiklerinizi tamamlayabilirsiniz. Çıkmış deneme soruları çözerken ağırlık vereceğiniz yıl 2020 YKS olduğunu unutmayın.

Sınav yönergesini mutlaka okuyun ve ona uygun hareket edin. Böylece, sınav öncesi yaşanmasını istemediğiniz kötü sürprizlerin önüne geçebilirsiniz.

Son günlerde çok fazla sıkılmaya başladığınızı, ne kadar çalışsanız da netlerde düşme yaşadığınızı biliyoruz. Bu durum sizi demoralize etmesin. Böyle durumlarda kapalı ortamlardan çıkarak imkânınız varsa açık havada kısa yürüyüşler yapın, denemelerinizi farklı ortamlarda çözün. Aile ve arkadaşlarınızla motive olacağınız keyifli zaman geçirin. Ve kendinize daima İNANIN!

Başarıyı hayal etmek, kurgulamak ve inanmak pes etmeden, kazanmanızı sağlayacaktır.

KTO Karatay Üniversitesi olarak siz sevgili öğrencilerin, hedefinize adım adım ilerlerken tercih sürecinde değerli akademisyenlerimiz, rehberlik servisimiz ve bölüm tanıtımlarımızla yanınızdayız.

“İyi ki hedeflere dönüşen hayalimiz var” diyeceğiniz nice başarılara…

Şefika ŞANLI

KTO Karatay Üniversitesi
Tanıtım Uzmanı


14 Haziran 2023