YKS'den Sonra Sosyal Hayat

Birçoğunuzun deneyimlediği gibi üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin hayatında fazlasıyla değişim meydana gelebiliyor. Örneğin; uyku düzeni, çalışma süre ve yöntemleri, aile ve sosyal hayatta yaşanan değişimler bunlardan bazıları. Tüm bu değişimlere adapte olmak ve sınav sürecinin getirmiş olduğu stres bir yıl boyunca tüm öğrencileri etkisi altına alıyor. Bu süre zarfında YKS’ye en iyi şekilde hazırlanmaya çalışırken öğrenciler belki de yapmak istedikleri birçok şeyi erteleyip feragat ediyorlar.

Artık Derin Bir Nefes Alıp Rahatlayabilirsiniz!

YKS’nin geride kalmasıyla birlikte sınava giren öğrenci ve ailelerde büyük bir rahatlama meydana geliyor. Uzmanların sınav sonrası dönemler için en büyük tavsiyesi, rahatlama ve sınav stresini başarılı bir şekilde atma yönünde oluyor.

Sevgili öğrenciler; YKS’den sonra fazlasıyla yorulmuş ve ne yapacağınızı bilemez hissetmeniz çok normal. Tüm bunlara rağmen hem kendinize bir şeyler katabileceğiniz hem de kaliteli vakit geçirebileceğiniz sosyal etkinlikler yapmanız mümkün. Haydi birlikte bu etkinliklere bir göz atalım:

Temiz Havada Güzel Vakit Geçirin

Sınav dönemi boyunca ders çalışırken kapalı alanlarda fazlasıyla vakit geçirdiniz. Artık sevdiklerinizle birlikte doğanın yaz aylarında sunduğu güzel imkanlardan faydalanarak keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Açık alanlarda yürüyüş yapmak veya piknikler sizi hem rahatlatacak hem de tercihleriniz için sakin bir kafayla düşünme imkânı sağlayacaktır.

Üniversite Kampüs Gezileri ve Etkinlikler

Her birinizin mutlaka hayal ettiği, ilerde öğrencisi olmak istediği üniversiteler mevcuttur. Bu üniversitelere aileniz veya arkadaşlarınızla ziyaretlerde bulunabilirsiniz. Kampüslerini gezip, çalışma ve sosyal alanlarını birebir inceleyebilirsiniz. Yaz döneminde aday öğrencilere yönelik yapılan etkinlikler sizlere üniversite hayatı ile ilgili düşüncelerinizin oturmasında fazlasıyla yardımcı olur. Tercih döneminde tercihte bulunmayı düşündüğünüz üniversitenin tercih merkezini ziyaret ederek tercih uzmanlarından doğru bilgiler edinin. Tercihlerinizi bir haftaya sıkıştırmak yerine zamanınızı verimli kullanıp sağlıklı karar vermeye mutlaka dikkat edin!

Kazandığınız Üniversitenin Kimliğini Gururla Taşıyın

Üniversiteye adım atmanızla birlikte artık lise hayatınızı geride bırakmış ve geleceğinize yön vermeye başlamış olacaksınız. Üniversiteyi kazanmış olmanın, sizin tüm çalışma ve emekleriniz sonucunda elde ettiğiniz bir ödül niteliği taşıdığını unutmayalım. Bundan sonrasında artık adım adım geleceğinizi inşa edecek, elde edeceğiniz başarılarınızla belki de sonraki onlarca yılınızı taçlandırmış olacaksınız. Bu süreçte maksimum düzeyde verim alabilmek için kendinizi her alanda geliştirmeye çalışın. Örneğin; öğrenci topluluklarına katılmak, sosyal ve kültürel aktivitelere dahil olmak, farklı araştırma-geliştirme çalışmaları yürütmek sizin için faydalı olacaktır.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi olarak öğrencilere akademik alanda, sunmuş olduğu imkanların yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler konusunda da farklı kazanımlar elde etme olanağı sunmaktadır.
Hepinize bu süreci en sağlıklı şekilde atlatmayı dilerim.


10 Temmuz 2021