Haberler

İki milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapan TEKNOFEST 2023 İstanbul’da Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu öğrenci ve akademisyenleri, KTO Karatay’ı büyük bir gururla temsil ettiler. KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Lütfi Can Başaran’ın öncülüğünde öğrenci ve akademisyenlerden oluşan ekipler, millî teknoloji hamlesi ruhunun bir parçası oldular.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2023 İstanbul’da ‘Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda KTO Karataylıların ürettiği elektrikli araç “Gece” ‘İvmeleme Yarışı Kategorisinde’ büyük bir başarı elde ederek 3. oldu.

Öte yandan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri 2242-Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Enerji ve Çevre kategorisinde, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Akıllı Ulaşım Yarışması kategorisinde, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi akademisyenlerinden Öğr. Gör. Ali Şahin, Drone Şampiyonluk kategorisinde KTO Karatay Üniversitesi’ni final yarışlarında temsil etti.

TEKNOFEST 2023 alanında KTO Karataylı öğrencilerle birlikte yarışma heyecanına ortak olan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Lütfi Can Başaran; “Dünyanın en büyük teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2023 İstanbul’da dört takım/grubumuz finalde yarıştı. Karatay Otonom ve Elektrikli Araçlar Topluluğu öğrencilerimiz ile danışmanlarımız Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları İvmeleme Yarışı Kategorisinde 3’üncü oldular. Öğretim Görevlimiz Ali Şahin Drone Yarışları’nda Türkiye 7.si oldu. Tüm öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz, Türkiye’nin millî teknoloji hamlesi ruhunun bir parçası oldular. TEKNOFEST’te gençlerimizin heyecanına şahit olmak ülkemiz için beni gururlandırdı. Başta Selçuk Bayraktar olmak üzere tüm organizasyon ekibini tebrik ediyorum. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz, TEKNOFEST gibi yarışmalara katılımlarını her zaman destekliyoruz, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.