Haberler

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi mezunları KPSS, TUS, DGS, Adalet Bakanlığı Adli Yargı gibi önemli mesleki sınavlarda elde etmiş oldukları puanlar ile tüm üniversiteler arasında önemli başarılar kaydetti.
Önemli başarılara imza atan KTO Karataylı mezunlar, hem tüm üniversiteler hem de vakıf üniversiteleri arasında ilk sıralara adını yazdırdı.
KTO Karataylı Mezunlardan Sınavlarda Büyük Başarı
Dikey Geçiş Sınavında, KTO Karatay Üniversitesi, vakıf üniversiteleri arasında sayısal puan türünde 3.; eşit ağırlık puan türünde 4. ve sözel puan türünde ise 11. sırada yer aldı.
Tıpta Uzmanlık Sınavı Temel Tıp ve Klinik Tıp alanlarında vakıf üniversiteleri arasında 15. sırada bulunan KTO Karatay Üniversitesi, Adalet Bakanlığı Adli Yargı Sınavında ise vakıf üniversiteleri arasında 12., tüm üniversiteler arasında ise 42. sıraya yerleşti.
T.C Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Danışman Bilgi Sistemi (DABİS) raporlarına göre araştırmaya dahil olan 153. Üniversite arasında KTO Karatay Üniversitesi “İstihdam Oranı” kategorisinde 15., “İş Bulma Süresi” kategorisinde 25., “Niteliğine Uygun İşlerde Çalışan Oranı” kategorisinde 26., “Kamuda İşe Yerleşme Oranı” kategorisinde 110 ve “Başlangıç Ücreti” kategorisinde 146. sırada yer aldı.

SKS DİREKTÖRLÜĞÜ
KARİYER GELİŞİM VE MEZUN İLİŞKİLERİ OFİSİ

Sınav Adı Puan Türü/Bölüm Vakıf Üniversiteleri Arasındaki Sıralaması Tüm Üniversiteler Arasındaki Sıralaması Veri Kaynağı
KPSS P3 Arapça Mütercim ve Tercümanlık 1 1 YÖK Atlas