Elektrik - Elektronik Mühendisliği

Elektrik-elektronik mühendisliği disiplini, araştırmaya ve gelişime en açık, uygulama alanı en geniş mühendislik disiplinlerinden biridir. Sinyal işleme, telekomünikasyon, elektrik iletimi ve dağıtımı, kontrol, devre analizi ve tasarımı, mikroişlemci tasarımı, bilgisayar ağları tasarımı, robot tasarımı, optik cihazların tasarımı gibi güncel ve hızla gelişen konular, bölümün çalışma alanları arasında yer almaktadır.

KTO Karatay Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri bu alanlarda dersler alırlar, stajları ile endüstriyi tanıma ve son sınıf seçmeli dersleri ile de uzmanlaşma şansı bulurlar. Bölümün bünyesinde Temel Elektronik, Anten, Mikrodalga, Elektrik Makineleri, Biyomedikal ve Yenilenebilir Enerji Laboratuvarları bulunmaktadır. Öğrencilerimiz dört yıllık lisans eğitimleri boyunca çeşitli uygulama ve proje ödevleri kapsamında bu laboratuvarları kullanmaktadır. Öğrencilerimizin, mezuniyet yılında aldıkları bitirme tezleri ile bir alanda uzmanlaşmaları sağlanmaktadır. Bu bitirme tezlerinden bazıları TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulunmuştur. Bunların yanı sıra KTO Karatay Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Elektrik Mühendisleri Odası’nın (EMO) Serbest Müşavir Mühendis (SMM) gereksinimlerini karşılamaktadır ve tüm mezunlarımız SMM hizmeti verebilecek yetkinlikte mezun olmaktadır.

KTO Karatay Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören KTO Karataylıların bir diğer avantajı da üniversitemizin sahip oluğu Akıllı Teknolojiler Merkezi’nde (AKİTEK) bölümleriyle ilgili olarak uygulama yapma imkânına sahip olmalarıdır.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz, üniversitemizde bulunan mevcut öğrenci kulüplerinin yanı sıra, yine bölümün öğrencileri tarafından kurulan Institute of Electrical Electronics Engineering (IEEE) Student Branch kapsamında çeşitli kültürel ve akademik faaliyetlerde bulunabilmektedir.  

Yurt dışı eğitim ekseninde öğrencilerimiz, ERASMUS kapsamında Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler olan Litvanya, Romanya, Polonya, Portekiz ve Letonya’da anlaşmalı olduğumuz okullarda eğitim görme imkânına sahiptir.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunlarımızın %68’i çalışmaktadır. Çalışanların, eğitim esnasında ve mezun olduktan sonra 6 ay içinde işe başlama oranı ise %100’dür.

 

Puan Türü SAY
Eğitim Dili %30 İngilizce
Seçmeli Yabancı Dil Almanca, Arapça, Fransızca, Japonca, İspanyolca, Rusça, Farsça
Yurt Dışı Eğitim Erasmus, IAESTE
Eğitim Süresi 4 yıl
Hazırlık Zorunlu
Çift Anadal Durumu Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği
Eğitim Yeri Merkez Kampüs

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ders İçerikleri

Algoritma ve Programlama - Devre Teorisi - Dijital Sistemler - Elektronik Devreler - Olasılık ve İstatistik - Elektromanyetik Alan ve Dalga Teorisi - Sinyaller ve Sistemler -Elektromekanik Enerji Dönüşümü – Mikroişlemciler - Kontrol Mühendisliği - Haberleşme Mühendisliği - Elektrik Makineleri - Güç Elektroniği - Elektrik İletim-Dağıtım Sistemleri - Elektrik Güç Santralleri - Yüksek Gerilim Tekniği - Medikal Görüntüleme - Yenilenebilir Enerji - Gömülü Sistemleri

Elektrik-Elektronik Mühendisliği İş İmkanları

Mezunlarımız gerek ülkemizde gerekse yurt dışında; savunma sanayii ve havacılık, enerji, otomotiv, yazılım ve bilişim, otomasyon, haberleşme ve medya, sağlık gibi başlıca sektörlerde elektrik-elektronik mühendisi, proje yöneticisi, sistem mühendisi, ürün geliştirme mühendisi, Ar-Ge mühendisi, danışman ve yönetici pozisyonlarında çalışmaktadır. TÜBİTAK, ASELSAN, Millî Savunma Bakanlığı yine mezunlarımızın çalıştığı bazı kurumlar arasında yer almaktadır. Ayrıca kariyerine ülkemizde ve yurt dışında akademisyen olarak devam eden mezunlarımız bulunmaktadır.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Puan ve Ücreti

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
Bölüm Adı Kont. Taban Puan Başarı Sırası Ücreti (KDV Hariç)
Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Burslu) 4 431,78781 75.371 0.00 TL
Elektrik-Elektronik Mühendisliği (%50 İndirimli) 18 339,8486 210.259 59.000 TL
Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Ücretli) 2 323,83727 250.378 118.000 TL

 

Fotoğraflar

Elektrik - Elektronik Mühendisliği Elektrik - Elektronik Mühendisliği Elektrik - Elektronik Mühendisliği Elektrik - Elektronik Mühendisliği Elektrik - Elektronik Mühendisliği Elektrik - Elektronik Mühendisliği