
Diyetisyenler, sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürebilmek isteyen veya sağlıkla ilgili belirli bir hedefe ulaşmayı amaçlayan insanlara, ihtiyaçlarına göre beslenme programı oluşturan ve bu alanda eğitim almış kimselerdir.
KTO Karatay Üniversitesi öğrencileri, beslenme ve diyetetik laboratuvarında derste görülen tüm konuların uygulamasını yapabilmekte ve elde edilen sonuçları sınıf ortamında tartışabilmektedir. Bu uygulamalarla besin ögeleri, besin grupları, besin hazırlama ve pişirme tekniklerinin öğrenilmesi, besinin işlenmesinde meydana gelen tat, lezzet gibi değişiklikler işlenmektedir. Beslenme İlkeleri Laboratuvarındaki uygulamalar ile teorik bilgilerin pekişmesi sağlanmakta, sağlıklı besin hazırlama ve pişirme teknikleri öğretilmektedir. Ayrıca Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerimiz, Üniversitemiz ile Afiliasyon Anlaşması bulunan hastanelerde geniş uygulama ve staj imkanlarından da yararlanmaktadırlar.
Yurt dışı eğitim ekseninde öğrencilerimiz, ERASMUS kapsamında Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler olan Bulgaristan, Slovakya ve Yunanistan’da anlaşmalı olduğumuz okullarda eğitim görme imkânına sahiptir.
Beslenme ve Diyetetik Bölümü mezunlarımızın %84’ü kendi alanında çalışmaktadır.
Mezunlarımız KPSS P3 puan sıralamasında Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında 4. sırada yer almaktadır.
Puan Türü | SAY |
Eğitim Dili | Türkçe |
Seçmeli Yabancı Dil | İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca, Japonca, İspanyolca, Rusça, Farsça |
Yurt Dışı Eğitim | Erasmus |
Eğitim Süresi | 4 yıl |
Hazırlık | İsteğe Bağlı |
Çift Anadal Durumu | Ebelik, Çocuk Gelişimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Odyoloji, Psikoloji, İşletme |
Eğitim Yeri | Merkez Kampüs |
Beslenme ve Diyetetik Ders İçerikleri
Genel Psikoloji - Beslenme ve Diyetetik Genel Yaklaşımlar – Fizyoloji - Bilgisayara Giriş - Genel Mikrobiyoloji - Beslenme Antolojisi - Beslenme ve Biyokimyası - Besin Kimyası - Beslenme İlkeleri - Tıbbi Biyoloji ve Genetik - Beslenme ve Eğitimi ve Danışmanlığa Giriş - Besin Mikrobiyolojisi ve Besin Güvenliği - Besin Hazırlama ve Pişirme Yöntemleri - Menü Planlama - Beslenme Eğitimi ve Danışmanlığı - Hastalıkların Önlenmesinde Beslenme - Yetişkin Hastalıklarında Tıbbi Beslenme - Besinle İlgili Yasal Düzenlemeler - Anne ve Çocuk Beslenmesi - Toplum ve Sağlık - Beslenme Destek Sistemleri - Halk Sağlığı Stajı - Çocuk Hastalıklarında Beslenme - İşbaşında Eğitim - Mesleki Alan Projesi
Beslenme ve Diyetetik İş İmkanları
Mezunlarımız, sağlık alanında kamu ve özel hastanelerde klinik diyetisyeni, diyabet diyetisyeni, onkoloji diyetisyeni, geriatri diyetisyeni, poliklinik diyetisyeni, enteralparenteral beslenme diyetisyeni, bariyatrik cerrahi diyetisyeni, diyaliz üniteleri diyetisyeni, yoğun bakım diyetisyeni ve kurum diyetisyeni olarak çalışabilmektedirler. Ayrıca başta hastane ve tıp merkezleri olmak üzere, yemek servisi yapan toplu beslenme kurumları (otel, yemekhane, restoran), halk sağlığı hizmeti veren kurumlar (huzurevleri, çocuk bakımevleri, aile sağlığı merkezleri, kreşler, spor okulları vb.), güzellik merkezleri, spor merkez ve salonları, gıda-besin sanayi, eğitim ve araştırma kurumları (akademisyen) ve fizyoterapi merkezlerinde görev alabilmektedirler.
Beslenme ve Diyetetik Taban Puan ve Ücreti
BESLENME VE DİYETETİK | ||||
Bölüm Adı | Kont. | Taban Puan | Başarı Sırası | Ücreti (KDV Hariç) |
Beslenme ve Diyetetik (Burslu) | 8 | 374,28362 | 146.117 | 0,00 TL |
Beslenme ve Diyetetik (%50 İndirimli) | 10 | 307,13012 | 301.840 |
58.000 TL |
Beslenme ve Diyetetik (Ücretli) | 44 | 226,67118 | 850.741 | 116.000 TL |