İnşaat Mühendisliği

İnşaat Mühendisliği, malzeme ve yapım tekniğini en iyi şekilde bir araya getiren, yapıların plan, proje yapım ve denetlenmesiyle uğraşan mühendislik dalıdır.

KTO Karatay Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Yapı ve Malzeme Laboratuvarı başta olmak üzere yoğun uygulamalı bir laboratuvar ortamında eğitim görmektedir. Öğrencilerimiz bu laboratuvarlarda elek analizi, özgül ağırlık, birim hacim ağırlık, çimento basınç/eğilme, çelik çekme, beton basınç deneyleri; yapı mekaniği alanında kirişlerde eğilme/kesme, kolonlarda basınç/kesme deneyleri; geoteknik alanında özgül ağırlık, kompaksiyon, kesme kutusu, geçirimlilik deneyleri; hidrolik alanında venturimetre, savak, borularda basınç kaybı ve sürtünme konularını ileri teknolojik araçlarla öğrenebilmektedir.

KTO Karatay Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü yürütülen özgün akademik çalışmalarla da dikkat çekmektedir. Ülkemizde deneysel araştırma kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlayan, ilgili araştırmacıların bir araya geldikleri, birikim ve deneyimlerin paylaşıldığı bir tartışma platformu olan Yapı Mekaniği Laboratuvarları Çalıştayı’nın (YMLÇ) 7. sine KTO Karatay Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ev sahipliği yapmıştır. Yine çelik yapılar hakkında çok yönlü araştırma, tasarım ve inşaat faaliyetlerini kapsayan ve çelik yapıların tasarımı ve imalatındaki deneyimlerin paylaşılmasını amaçlayan “8. Çelik Yapılar Sempozyumu” da üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Bu tarz ulusal etkinliklere katılım sağlayan KTO Karataylılar sektöre dair önemli tecrübeler edinmektedir.

Yurt dışı eğitim ekseninde öğrencilerimiz, ERASMUS kapsamında Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler olan Polonya, Romanya ve Portekiz’de anlaşmalı olduğumuz okullarda eğitim görme imkânına sahiptir.

İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunlarımızın %77’si çalışmaktadır. Çalışanların, eğitim esnasında ve mezun olduktan sonra 6 ay içinde işe başlama oranı ise %100’dür.

Puan Türü SAY
Eğitim Dili %30 İngilizce
Seçmeli Yabancı Dil Almanca, Arapça, Fransızca, Japonca, İspanyolca, Rusça, Farsça
Yurt Dışı Eğitim Erasmus, IAESTE
Eğitim Süresi 4 yıl
Hazırlık Zorunlu
Çift Anadal Durumu Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği
Eğitim Yeri Merkez Kampüs

İnşaat Mühendisliği Ders İçerikleri

Introductory - Chemistry for Engineers - Computer Aided Engineering - Drawing - Geology for Civil Engineers- Probability and Statistics - Linear Algebra - Yapı Malzemeleri - Hydrology and Water Resources - Çelik Yapı Tasarımı Esasları - İnşaat Mühendisliğinde Tasarım ve Projelendirme - Yapı Dinamiği - Şantiye Yönetimi - Enerji Yöntemleri ve Yapı Sistemleri - Ulaşım ve Trafik Mühendisliğinin Prensipleri

İnşaat Mühendisliği İş İmkanları

Mezunlarımız kendi inşaat şirketlerinde, belediyelerde, taahhüt sektöründe, danışmanlık alanlarında faaliyet gösteren kuruluşlarda, eğitim kurumlarında, Ar-Ge birimlerinde ve teknoparklarda, inşaat malzemeleri üreten endüstrilerde, ticaret ve hizmet sektöründe çalışmaktadır. Kamu sektöründe çalışan bazı mezunlarımızın kurumları ise şunlardır: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Devlet Demir Yolları, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü.

İnşaat Mühendisliği Puan ve Ücreti

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ
Bölüm Adı Kont. Taban Puan Başarı Sırası Ücreti (KDV Hariç)
İnşaat Mühendisliği (Burslu) 9 308,76434 296.253 0.00 TL
İnşaat Mühendisliği (%50 İndirimli) 20 ** ** 74.000 TL

** Bu kontenjan öğrenci yerleşmemiştir.

 

Tanıtım Videosu

Fotoğraflar

İnşaat Mühendisliği İnşaat Mühendisliği İnşaat Mühendisliği İnşaat Mühendisliği İnşaat Mühendisliği İnşaat Mühendisliği